ponedeljek, 21. oktober 2013

Jebemo gajbe!



V naši državici, prelepi obdavčeni Sloveniji je težko dobiti službo. Če jo pa že imaš si tiho kot rit, se sploh ne upaš naglas oglasiti in kratko malo lahko vozijo po tebi, ker si ti sam vrli Slovenček ponižen in tiho. Si pač vesel, da šiht sploh imaš. Kajti ko mesec pride naokoli, si vseeno lahko plačaš vsaj nekaj položnic, čeprav potem za hrano in benzin ne ostane dosti.
Naš vrli Slovenček je zato uporabil svojo prečudovito hlapčevsko betico in se spomnil na prelepo sosedo Avstrijo. Šel je tja, ponižno in s sklonjeno glavo. A lej ga zlomka! Našel si je šiht! Kljub temu, da nima plačanega prevoza in malice, se tistemu, kar dobi na mesec lahko reče Plača z veliko začetnico. Slovenček je vesel, da bo končno zadihal, uspel poravnati vse zapadle obveznosti, sčasoma si bo pokril še limit in vse ostale pufe.
A kaj ko se mati Slovenija začne mačehovsko obnašati. Slovenčkov dohodek je obdavčen pri lepi sosedi, naša pohlepna, davkov lačna, država pa je ostala brez vsega. Tu zajebe spet vlada. Najprej upravno sodišče pozove ustavno sodišče, da naj ugotovi, da je peti odstavek 113. člena Zakona o dohodnini protiustaven. Tole je ta zloglasni odstavek:

(5) Rezidentu - čezmejnemu delovnemu migrantu, ki od delodajalca, ki ni rezident Slovenije, prejme dohodek iz delovnega razmerja za zaposlitev, opravljeno v tujini, se prizna zmanjšanje davčne osnove od tega dohodka v višini 7.000 eurov letno. Čezmejni delovni migrant je zavezanec, ki zaradi opravljanja dela v tujini odhaja v tujino in se dnevno ali najmanj enkrat tedensko vrača v Slovenijo.

No in ustavno sodišče je izdalo  odločbo, v kateri piše tudi:

29. Državni zbor in Vlada v konkretnem primeru nista izkazala razumnih in stvarnih razlogov za privilegirani davčni položaj čezmejnih delovnih migrantov. Zmanjšanje davčne obremenitve v pavšalnem znesku, ki ga kot prvi razlog navaja Vlada, ne izkazuje cilja, temveč je le drugo ime za uporabljeno sredstvo. Zgolj pavšalno sklicevanje na drugačen delovni položaj teh oseb pa ne izkazuje razumnega razloga, ki izhaja iz narave stvari, za njihovo različno urejanje. Ustavno sodišče je zato ugotovilo, da je peti odstavek 113. člena ZDoh-2 v neskladju z drugim odstavkom 14. člena Ustave.

Draga naša velecenjena vlada!

Imamo cel kup pravnih strokovnjakov. Če ste sami nesposobni, napisat peti odstavek 2013 člena Zakona o dohodnini tako, da bi v njem izkazali razumne in stvarne razloge za privilegiran davčni položaj čezmejnih dnevnih migrantov, bi najeli strokovnjaka. Če je denar za vsako pasjo procesijo, bi se pri Svetem patronu, morala najti sredstva tudi za to.

To je samo še prilivanje benzina na ogenj. V Sloveniji namreč Slovenček ne dobi službo, ker ste zafurali gospodarstvo! Dajte finančne injekcije raje v gospodarstvo, kot pa brezpredmetna dokapitalizacija bank.

Draga, spoštovana vlada in cenjeni posl(r)anci! Ni sramota priznati napake in lastno nesposobnost v določeni zadevi in prepustiti drugemu, ki zadevo veliko bolj obvlada, da reši položaj. Sramota in norost je vztrajati na nekem položaju brez potrebnega znanja in posledično delati škodo ljudem - vrlim Slovenčkom.


Zavedajte se so Slovenčki blizu vrelišča. Ne, ne grozim vam. To je le svarilo. Ukrepajte in nam vrnite državo za katero smo se borili, tisto Slovenijo ki smo jo imeli radi. To je bila naša mlada država, za katero sem kot najstnica nesla 25.6.1991 na hrib zastavo naše države z narisanim grbom. Drug je nesel spet lipo. Zasadili smo jo na hribu nad vasjo. Deževalo je, a spomnim se, kako smo bili ponosni. Ponosni na našo državo, na Slovenijo. Res takega patriotizma, kot sem ga takrat čutila, nisem nikoli več za tem.

Pogrešam te Moja Slovenija!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vem, da se cenite in spoštujete, zato boste komentirali tako, kot želite, da bi jaz komentirala vam :)