petek, 18. oktober 2013

KurcŠlus!




Evo, spet me je malce sesulo. Ampak nič ne de, se bom že sestavila. Pravijo pa, da papir vse prenese, oz. virtualni papir. Zato se bom sedaj malo spihala. Tisti, ki ste šibkega zdravja se dajte prej posvetovat s svojim davčnim svetovalcem ali pa kar s finančnim ministrom.


V glavnem, jebeni nepremičninski davek in naša lepa, a z glupimi ''veljaki'', okrašena S(Z)lovenija.
Pa poglejmo.
Na parceli, ki sem jo dobila od staršev, stoji stara hiša. Ima vodovod in elektriko, ampak je za podret. Tako sva jo podrla na najine stroške. Za električno omarico in vse ostalo kar se tiče tega je šlo kar nekaj najinih everčkov. Ah, saj res, potem sva morala plačati bager, da je uredil dvorišče, ker je bilo zelo razrito. Plačala sva....
No, da ne naštevam sedaj vseh gradbenih del, ki sva jih s partnerjem plačala sama, tisti, ki ste kdajkoli gradili veste, da so stroški ogromni. Najina hišica je sedaj tako daleč, da ima vgrajena okna in na grobo potegnjeno elektriko. Vse sva sama plačala. Dosti je bilo tudi prostovoljnega dela za vatikansko valuto (Bog lonaj) s strani sorodnikov in prijateljev.
Avgusta ostanem brez službe. Imam pa stanovanjski kredit, ki ga moram plačevati. Dam kredit v mirovanje. Še vedno sem optimistična in si pravim, nekako že bo. Našla bom službo.
Pošiljam prošnje, najmanj 2-4 na teden. Iz sosednje Avstrije mi vsaj pošljejo odgovor, da žal nisem prišla v ožji izbor. Medtem, ko se našim delodajalcem to ne da. Ko jih v bistvu nič ne stane, če pošljejo mail. Pa ok....saj bo, si pravim.

In seveda potem po dolgem času gledam poročila. Nepremičninski davek ....A ste nori ali kaj vam je. Preprosto vas vprašam Ljuba država ZAKAJ? Na svoji zemlji si sam bajto zgradiš, za katero si vzameš kredit, ki ima seveda obresti. Vsaka opeka, vsaka cev...no za vse kar je v hiši smo že plačali DDV!!!
Za nekaj svojega bom zdaj plačevala davek?!? In res svaka vam čast posRanci tam v parlamentu. Spustite se na realna tla. A vi sploh veste kako živimo v tej državi? Recimo, da tudi ne bom dosti mimo ustrelila, čeprav povem na pamet, da je 70% Slovencev na robu preživetja/živčnega zloma/ipd.... Tudi tisti, ki delajo za minimalca! Aja, pa še eno budalo se je znašlo, ki je reklo, da bi trebalo minimalne plače ukinit, ker jo pač nekatera podjetja ne zmorejo več izplačevati. Oprostite, ampak, če svojemu zaposlenemu ne moreš izplačati niti minimalne plače, je res bolje, da podjetje zapreš! Naj potemtakem ljudje hodijo dela za borih 200-300 €, ali pa celo zastonj?!? Pa, da se ne vtaknem zdaj v socialno pomoč, ali bolje rečeno kredit.


Namesto, da bi vlagali v gospodarstvo, odpirali nova delovna mesta, raje tuhtajo kakšen davek še lahko naredijo, da bi zafilali kao proračunsko luknjo. Vam povem jaz, kakšen davek! Vsakemu polnoletnemu državljanu namestite na rit števec in ga obdavčite glede na pavšalno količino dreka, ki jo tazadnja izloči.

Nisem več ponosna na to, da sem Slovenka! Lepa je naša država krasni potenciali. Poglejte samo naše športnike. Glede na (ne)številčnost prebivalstva imamo res vrhunske rezultate. Na to sem že ponosna! Ampak vedno bolj me je pa sram, da nekdo kaže Slovencem luno v vodi, nas ima za budale. Mislim, da ni več tako daleč, ko bo prekipelo tem vrlim Slovencem. Pa ne govorim o takšnih protestih, kot so bili lani v Mariboru, ampak o še mogočnejših, bolj glasnih.

Ker veste kaj, mi nimamo nič več izgubiti. Vzeli ste nam vse, dostojanstvo, službe, zdaj nam želite vzeti še naše nepremičnine, vsaj kot je zapisano v nepremičninskem zakonu, si to jaz tak razlagam:

11. člen
(odpis davka za fizične osebe)
Ne glede na določbo zakona, ki ureja davčni postopek, davka na nepremičnino ni mogoče odpisati iz razloga, če bi bilo s plačilom
davka ogroženo preživljanje davčnih zavezancev in njegovih družinskih članov.



12. člen
(izvršba na nepremičnino)
Ne glede na določbo prvega odstavka 142. člena ZDavP-2, se davčna izvršba na nepremičnini lahko opravi, če davka ni bilo mogoče izterjati iz dolžnikovih prejemkov, sredstev na računih, terjatev ali iz premičnega premoženja, tudi v primerih, ko je vrednost nepremičnine nesorazmerno velika glede na višino neplačanega davka.




Torej nima veze, če pocarkam jaz in moja familija, glavno, da boste vi imeli tam ta vaš davek! A ste vi še sploh ljudje??
Težko prigaran denar, ki je vložen v lastno hišo, bo zdaj hotela vzeti parazitska država. Sramota! Raje dajte v stečaj banke, ki smo jih že X krat dokapitalizirali! Raje se spravite tudi na svoje posransko politikanske plače, potne stroške in sejnine. Raje očistite slovenijo skorumpiranih tajkunov in politikov. Aja....pa tako ste pametni, da boste zdaj sami sebi plačevali nepremičninski davek. Bravo!! IQ na višini sobne temperature.


Vstanimo v suženjstvo zakleti,
ki vlade nas teži gorje.
Zdaj pometimo po parlamentu,
zmečimo ven te svinje
(pardon, ker žalim živali).

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vem, da se cenite in spoštujete, zato boste komentirali tako, kot želite, da bi jaz komentirala vam :)