sreda, 30. januar 2013

Še en slovenski nacionalni šport politikov


Prav danes so iz DOBE fakultete sporočili, da so bivšemu županu Maribora, Francu Kanglerju, zaradi plagiata diplomske naloge, odvzeli strokovni naziv diplomirani ekonomist.
-->
Bil pa je, kot pravi sam, legitimno izvoljen na mesto državnega svetnika, kjer mu mandat v DS niso potrdili in je šel zaradi tega pravico iskat na Ustavno sodišče, še vedno pričakuje, da bo sedel v državnem svetu. Verjetno pravno ni sporno in bo na sodišču svoje dosegel. Vprašanje je bolj moralnega značaja. Ali je smiselno, da po tem ko so ga občani Maribora praktično ''odstavili'' iz mesta župana MOM, po tem ko so mu odvzeli strokovni naziv, še vedno vztrajati pri mestu državnega svetnika? Kje je načelnost, inegriteta in morala?
A po vsem nizu preteklih dogodkov vemo, da je takšnih ''Frančkov'' v (predvsem) slovenski politiki še več.
 Bivši poslanec Pozitivne Slovenije, Borut Ambrožič, na bi prepisal magistrsko delo, kar so ugotovili tudi s posebnim računalniškim programom na mariborski FERI. Seveda pa vse zanika in je močno zaskrbljen. Kar je rezultat vsega tega je, da so ga vrgli iz stranke, a poslanskemu mestu se ne bo odpovedal.


Podobna zgodba je tudi o Ivanu Simčiču, ex DeSuS. Tudi on naj bi ponaredil srednješolsko spričevalo - a poslanec ostaja.

SDS, izpit nemščine in Branko Marinič. Zgodba je dobila epilog na sodišču. Zaradi obsodilne sodbe bo Marinič vrnil mandat baje jutri 31.1.2013. Sodba: pogojna kazen 5 mesecev, s preizkusno dobo enega leta. Seveda pa ne bi bilo to to, če seveda za vse skupaj ne bi obrožil levice. Ne zaveda pa se, da zato, da ni sam delal izpita ni kriva ne levica, ne desnica, ampak izključno on sam!
Še ena aktualna ''ponarejevalska'' poslanka, ki ne misli odstopiti in v tem ne vidi nič spornega prihaja iz vrst SDS. Alenka Koren Gomboc, je nekdanjemu delodajalcu SKB banki, predložila ponarejeno spričevalo. Na slovenjgraškem tožilstvu so to obravnavali. Kazni se je izognila tako, da je plačala 1000 € v dobrodelne namene.

Sama pa pravi:
»Jaz nisem vedela, da je ta listina ponarejena, da je z njo kar koli narobe, in ne vem, zakaj bi bilo zdaj kar koli narobe,« je na vprašanje, ali se ji zdi, da bi morala odstopi, odgovorila Kolenc Gomovceva.
Seveda pa ostaja tudi na poslanskem mestu. V kakšne spletke pa je bila udeležena v Dravogradu in tamkajšnjem odboru SDS-a, pa si preberite tukaj.
Še nekaj nevednosti Gombočeve :)

 

Verjetno sem še kakšno cvetko izpustila. Ampak kaj hočem s tem pisanjem povedati? Da so nekateri očitno na v nekem znanstveno fantastičnem filmu, kjer je čisto normalno, da si državni svetnik, ali poslanec, ali pa oseba na nekih drugih javnih, izvoljenih funkcijah, "pomagajo" pri pridobivanju spričeval/diplom/izpitov z goljufanjem, plagiarizmom.
Oni (politiki) bi morali imeti starševski odnos do svoji otrok (volilcev) in jim s svojim vzgledom in dejanji pokazati neko pravilno držo, človeškost, ravnanje v skladu z moralo in etiko.
-->
Tega ne premorejo! Zato pa jih moramo mi "otroci" opomniti, da se tako ne dela. Kako vase zagledan in sam sebi superioren moraš biti?
Če se že gredo, spet neke vrste otroških igric, z raznimi pisarijami teti Evropi, češ oni pa so meni to, on je pa meni spet to; potem si naj tudi preberejo, kako v drugih evropskih državah ravnajo funkcionarji sami v podobnih primerih.
Bodite pošteni do ljudi, ki so vas izvolili, predvsem pa bodite pošteni najbolj do sebe!



viri:
rtvSlo
delo
delo2

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vem, da se cenite in spoštujete, zato boste komentirali tako, kot želite, da bi jaz komentirala vam :)